Japanin kouluruoka

Takoyaki party!

Konnichiwa!


Tämä on viimeinen blogiteksti Japanin matkasta. Mä söin paljon herkkuja Japanissa, mutta haluan esitellä teille erikoista päivällistä!


Takoyaki on pallonmuotoinen paistettu ruoka, joka sisältää mustekalaa. Takoyaki on osakalainen ruoka, mutta totta kai syödään Tokiossakin. Japanissa sanotaan, että kaikkien osakalaisten kotona on oma takoyaki-pannu. Minun perheenjäsenistä ei ole kukaan Osakasta, mutta meillä on onneksi takoyaki-pannu, niin me teimme päivällisenä Takoyakia.


Takoyakin maku on samankaltainen kuin Okonomiyaki, josta mä kirjoitin aiemmin tähän blogiin. Takoyakin taikina on pehmeämpi ja pallonmuotoinen.

Se on hauskaa paistaa itse ruokapöydässä. Ensin takoyaki-pannulle levitetään öljyä ja kuumennetaan. Sitten kaadaan taikinaa päälle, ja laitetaan raaka-aineet päälle.

Äitini laittoi täällä kertaa kevätsipulia, keräkaalia, tenkasua ja totta kai mustekalaa.


Sitten kun se alkaa kypsentämään, pyörittää ja muotoillaan itse pallon muodoksi.


Kun on kypsä, syödään kastikkeen kanssa.
Yleensä syödään japanilaisen worcesterkastikkeen, majoneesin ja benishogan kanssa.


Takoyakiin voidaan laittaa muita kuin mustekalaa myöskin. Esimerkiksi juustoa, nakkia, kimuchi, riisikakkua, maissia, katkarapua, jne... Mun ystävän suosikki on suklaata, mutta en mä koskaan kokeillut niin en osaa sanoa, että onko suklaatakoyaki hyvää vai ei. 😂

Jos minulla olisi takoyaki-pannu, olisin järjestänyt usein takoyaki-partya. Pannu on painava, niin en uskaltanut tuoda mukaan Suomeen. Kun olin Japanissa, mä järjestin ystävän kanssa takoyaki-partya. Mä ja ystäväni söimme muistaakseni yli 40 takoyakia yhteensä, vaikka me olemme tyttöjä. Takoyaki mahtuu mun mahaan aika monta, koska se on tosi maukasta! Toivon, että joskus saan Takoyaki-pannun Suomessakin.


Kiitos lukemisesta. Heippa!

Kommentit

Lähetä kommentti